Kauraomenapaistos trangialla

Helppo jälkiruoka retkelle: kaurapaistos omenoilla tai metsästä poimituilla marjoilla kera vaniljakastikkeen. Onnistuu niin retkikeittimellä kuin nuotiolla. Nam!

Ainekset (neljälle)

  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 75 g voita tai margariinia
  • 3/4 dl sokeria
  • Happamia omenoita (tuoreita n. 500g tai kuivattuja n. 50g) tai metsämarjoja (5 dl)
  • (1 tl kanelia)
  • Lisukkeeksi purkki valmista vaniljakastiketta (2.5 dl) tai 4 dl vaniljajäätelöä ruokatermarissa kuljetettuna

Ohje

  1. Pilko tuoreet omenat pieniksi kuutioiksi tai liota kuivattuja omenoita vedessä n. 15 min.
  2. Laita omenat pannulle ja kypsennä pienessä vesitilkassa n. 5 min. Halutessasi ripottele päälle kanelia. Siirrä sivuun siksi aikaa kun valmistat kauraseoksen. Jos käytät marjoja, niitä ei tarvitse kypsentää.
  3. Sulata voi pannulla ja lisää siihen kaurahiutaleet sekä sokeri. Paista rapeaksi. Kannattaa käännellä seosta ahkerasti ja varoa palamista.
  4. Lisää kypsennetyt omenat/marjat kauraseoksen joukkoon tai kokoa annokset lautasille.
  5. Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa

Vastaa