Helppo jälkiruoka retkelle: kaurapaistos omenoilla tai metsästä poimituilla marjoilla kera vaniljakastikkeen. Onnistuu niin retkikeittimellä kuin nuotiolla. Nam!
Ainekset (neljälle)
- 3 dl kaurahiutaleita
- 75 g voita tai margariinia
- 3/4 dl sokeria
- Happamia omenoita (tuoreita n. 500g tai kuivattuja n. 50g) tai metsämarjoja (5 dl)
- (1 tl kanelia)
- Lisukkeeksi purkki valmista vaniljakastiketta (2.5 dl) tai 4 dl vaniljajäätelöä ruokatermarissa kuljetettuna
Ohje
- Pilko tuoreet omenat pieniksi kuutioiksi tai liota kuivattuja omenoita vedessä n. 15 min.
- Laita omenat pannulle ja kypsennä pienessä vesitilkassa n. 5 min. Halutessasi ripottele päälle kanelia. Siirrä sivuun siksi aikaa kun valmistat kauraseoksen. Jos käytät marjoja, niitä ei tarvitse kypsentää.
- Sulata voi pannulla ja lisää siihen kaurahiutaleet sekä sokeri. Paista rapeaksi. Kannattaa käännellä seosta ahkerasti ja varoa palamista.
- Lisää kypsennetyt omenat/marjat kauraseoksen joukkoon tai kokoa annokset lautasille.
- Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa